Edwin & Anne

Villa Kakelbont

Villa Kakelbont kinderopvang is een particuliere professionele organisatie en verzorgt sinds juli 2000 hoogwaardige zorg in de kinderopvang.
Villa Kakelbont is een initiatief van Anne Gommers en Edwin van de Meeberg.

Onze visie

Vóór kinderen, maar zeker niet kinderachtig. Huiselijk en rustig ingericht, knus en gezellig als een woonkamer. Persoonlijk en professioneel, met alle aandacht voor de ontwikkeling van het kind en de wensen van ouders. Inmiddels zijn er 5 vestigingen in Breda en is Villa Kakelbont meer dan alleen kinderopvang.

Heel bewust kiest Villa Kakelbont kinderopvang voor de huidige kleinschaligheid van een aantal aparte locaties met een duidelijk eigen sfeer. Het gaat om het persoonlijke contact met de ouders en kind. Het kleurgebruik bij Villa Kakelbont is rustig en er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Daardoor stralen de Villa's rust uit en worden prikkels zoveel mogelijk gereduceerd.

De belangrijke taak van Villa Kakelbont betreft de toekomst van jonge mensen, en die basis wordt grotendeels nu al gevormd. Ruimte voor individuele mogelijkheden en interesses staan dan ook centraal in de opvangmethodes van Villa Kakelbont.

Natuurlijk is er structuur middels een vaste dagindeling, maar kinderen krijgen letterlijk en figuurlijk veel speelruimte zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen en manifesteren.

Pedagogiek & Kwaliteit

De kwaliteit bij Villa Kakelbont kinderopvang wordt niet alleen bepaald door het aanbod, locatie of pedagogisch beleid. De kwaliteit wordt vooral bepaald door de pedagogisch medewerker, die met betrokkenheid en persoonlijke aandacht het beleid en activiteiten toepast. Het begint bij het selectief aannemen van de medewerkers. Bij Villa Kakelbont werken uitsluitend pedagogische professionals, MBO, HBO- en Universitair geschoold. Ook hebben we een pedagogisch coach in dienst.

We bieden goede service aan ouders en kinderen in de vorm van verschillende soorten opvang, uiteenlopende mogelijkheden op het gebied van ontwikkelingsondersteuning, activiteiten, sport en verantwoorde voeding. Maar bij alles wat Villa Kakelbont realiseert staan de kinderen altijd centraal.

Als ouder ga je bewust om met de voeding van je kind. Je wilt dat je kind leert genieten van gezond eten en verschillende smaken leert kennen. Villa Kakelbont ondersteunt je hierbij en heeft een eigen voedingsbeleid ontwikkelt. Voor de lunch en tussendoortjes zijn duidelijke richtlijnen opgesteld waar iedere Villa zich aan houdt. Zo kiest Villa Kakelbont voor zo min mogelijk toegevoegde suikers, zout en E-nummers.

Oudercommissie

De oudercommissie bestaat uit enthousiaste ouders die zich inzetten voor de belangen van ouder en kind. Deze oudercommissie vertegenwoordigt de ouders en zijn betrokken bij het beleid. Het belangrijkste doel van de oudercommissie is het bewaken en bevorderen van de kwaliteit van de opvang. De oudercommissie geeft adviezen over verschillende onderwerpen, zoals veiligheid, voeding, openingstijden, tarieven en kwaliteits- en pedagogisch beleid.

Openingstijden

Villa Kakelbont is het gehele jaar geopend, met uitzondering van nationale feestdagen.

De openingstijden zijn van 7:30 uur tot 18:30 uur. 
Verlengde opvang is mogelijk van 7:00-19:00 uur

De villa's in Breda

Contact met villa Kakelbont

Telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 09.00 uur en 17.00 uur op 076-5650333.

Voor algemene vragen: info@villakakelbont-breda.nl

Voor informatie inzake inschrijvingen verwijzen we u graag naar deze pagina.

Stel ons uw vraag

Voor meer informatie kunt u hier uw vraag stellen:

Villa Kakelbont Breda  |  Privacy  |  Algemene voorwaarden  |   Actilus webdesign